2008. június 7., szombat

Állapotjelentés

Nem akarom elkiabálni, de múlóban a hasmenés Daninál. Mondjuk időnként még produkál furcsákat, de talán nem lesz belőle lisztérzékenység.
Most tejmentes diétán van. A tejet nemrég vezettük be az étrendjébe, mert a porból készült gyerektejitallal nagyon ki volt békülve, így az "igazi" tejet nem nagyon erőltettem neki, de kb. egy hónapja elfogyott az utolsó tejporszem is, és gondoltam, már nem veszek többet, igyék a gyerek tejet. Na, most orvosi tanácsra visszaálltunk a portejre, nyár végéig legalábbis, majd utána megint próbálkozunk a léalakúval. Nem tudom egyébként, hogy ez volt-e a ludas, vagy amúgy is jobbulást mutatott volna hasmenésileg, mindenesetre igencsak szereti ezt a bizonyos tejporost, úgyhogy most nem kísérletezem mással. Egyéb tejterméket azért fogyaszt, a joghurttól, gyümölcsrizstől meg krémtúrótól nem tudtunk megválni :-).
A tej hanyagolása mellett még felírta a Doktornénik a Sinlac pépet ( ha ez mond valakinek valamit...), allergiamegelőzésben van valami szerepe, most ez a reggeli, Dani rajong érte. Úgyhogy ezekkel a tulajdonképpen könnyen betartható szabályokkal talán sikerül végleg orvosolni a problémát, és nem okoz több álmatlan éjszakát a jajmileszhaezlisztérzékenység kérdése.

1 Comment:

Névtelen said...

Nekünk volt szerencsénk a Sinlachoz, bár jóval fiatalabb volt még a lány... jó édes, nem csoda, ha Daninak bejön. :)