2008. augusztus 5., kedd

Dani és Böbe

Böbét még nem ismeritek, és igazából idejekorán kell bemutatnom, mert Böbe születendő Kistesó felhúzós-zenélős babája, amit leendő keresztanyukájától kapott.
Daninak is van egy hasonló zenélő babája, a Sári, ami kezdetektől nagyon jó altatási segédeszköznek bizonyult, így reménykedünk benne, hogy Tesónál is be fog válni.
Szóval Böbe már múlt héten megérkezett hozzánk, és a Tesónak előkészített dolgok között pihent ma délelőttig, egy fiókban. Csakhogy reménybeli Bátyus ma kíváncsibb volt a kelleténél, és bekukkantott az említett fiókba. Persze azonnal lecsapott a babára, hiába próbáltam neki magyarázni, hogy az nem az övé. Böbe rövid úton megvált original csomagolásától, Dani meg ölelgette, fel is kellett húzni, és úgy táncolt vele, még puszit is adott neki.
Gondolom Tesóbaba nem fog megharagudni, hogy Dani tesztelte a játékot, csak az a baj, hogy Danibébi más területeken is értetlenül áll a tény előtt, hogy valami "gyerekdolog" nem az övé. Hogy a régi autósülése nem azért van előkészítve, mert abban akarjuk utaztatni, meg a méhecskés zenélő-forgó se kifejezetten neki lett előbányászva, sőt, egy másik kiságyra lesz majd erősítve - nehéz is lehet mindezt feldolgozni az embernek 20 hónappal a háta mögött.
Mert ugye az se egészen világos, hogy anya hasában van egy baba, aki egyben tesó is, ami viszonylag ismeretlen fogalom, és legtöbbször abban a kontextusban említtetik, hogy miatta nem szabad anya pocakján lovagolni, láthatatlan, de azért lehet neki puszit adni, mégpedig pont oda, ahol anya hasán az a hatalmas dudor éktelenkedik, meg ráadásul ez az elképzelhetetlen Valaki tulajdonviszonyban áll Böbe babával...
Titokzatos dolgok ezek...

4 Comments:

Névtelen said...

Kíváncsi vagyok szegény Böbe eljut-e a Kistesóig. Bár lehet, hogy nem rossz dolog, ha Dani most kijátssza vele magát, utána hátha könnyebben átengedi. Ha meg nem, akkor meg kell kérdeznem majd a boltban, van-e Böbének ikertesvére:)

K.anyu

Névtelen said...

Közben már leszállt a témáról, egy ilyen Nagyfiúnak a kisvasút mégiscsak kreatívabb játéknak bizonyult. Böbe ikertesója meg ugye már megvan, Sári "személyében" :-).

Névtelen said...

Komoly problémák ezek, mi is küzdünk vele :) Viszont határozottan hasznos is lehet néha, Doresz pl kizárólag azóta hajlandó előkét hordani, hogy ti nálunk hagytátok a Daniét (észrevetted?). Akkor gyorsan vettem neki pont olyat, mert nagyon tetszett neki. Úgyhogy köszi!

Névtelen said...

Örülök, hogy segíthettünk :-). Nem vettem észre egyébként, maradhat nyugodtan, van másik.