2008. szeptember 18., csütörtök

Napirend

Csak nagyon halkan merem megjegyezni, hogy így a 4. hétre mintha körvonalazódna valamiféle napirend lányunk életében, és ezáltal a miénkben is.
Normális esetben 7-8 körül kelnek a gyerekek, Zorkát felöltöztetem, majd Danit is, ezután Zorka szopik, majd Dani reggelizik miközben kislányka már a kendőben csücsül.
Reggeli után elpakolunk a konyhában, Danit ilyenkor lehet még valami értelmes tevékenységre, mint pl. rajzolás, rávenni, úgyhogy ha nem is minden nap, de ezt igyekszem kihasználni.
Közben Zorka elalszik a kendőben, és ha már elég egyenletesen szuszog, megpróbálom letenni az ágyába. Ez vagy sikerül, vagy nem. Ha nem, akkor jön a szoptatás-ringatás-kendőzés hármas, de egyszer azért csak elnyomja az álom a kishölgyet :-).
A délelőtt további részében egy kis játék következik Danival, majd nekiállunk az ebédkészítésnek. Ha már nagyon unja a Nagyfiú a konyhában való segédkezést (meg már én se bírok tőle lépni), akkor úgy 11 óra körül leülhet a tv elé Kisvakondot nézni, amiért persze a délelőtt előző óráiban egyfolytában könyörgött...
Délben ebédelünk, ekkorra Zorka is felébred, és szopizik. Ebéd után Dani megy aludni, Zorka meg kendőzik, nézelődik, szopizik, nézelődik, szopizik... és egyszer csak elalszik, amikor is én ismét megpróbálom az ágyában, vagy a kanapén elhelyezni.
Ezután jó esetben kb. két órán keresztül mindkét gyermek alszik, a nap fénypontja :-).
A délutáni alvásból felébredve uzsonna jár mindkettőjüknek, majd jó esetben el tudunk menni sétálni, rosszabb esetben itthon vagyunk, és próbáljuk valahogy elütni az időt. Zorka mondjuk szopizással, ringással, hordoztatással, esetleg alvással; Dani mesekönyv nézegetéssel, kisvasúttal, duplózással, Kisvakonddal - amiből ugye délután is megjár egy fél óra. (Arról most nem beszélek, ha rossz kedve van az úrfinak, mert akkor ez hiszti-hiszti-hiszti-re módosul.)
7 körül vacsorázunk, aztán Zorka fürdetése következik, majd mialatt ő is elfogyasztja a vacsoráját, Danit megfürdeti apája. Ha minden jól alakul, fél 9-re már készen is vagyunk az esti műszakkal, ezután még Dani kicsit tesz-vesz körülöttünk, Zorka ölbebabáskodik hol az apjánál, hol nálam, aztán Daninak jó éjszakát kívánunk, Zorka meg még velünk marad addig, amíg el nem nyomja az álom. Addig pedig szopizik, sír, mert tele a hasa, kendőzik, sír, mert görcsöl a hasa, nézelődik, sír, kendőzik, szopizik :-).
Persze ez az alakuló napirend csak akkor érvényesül, ha nincs melegfront, nincs hidegfront, nem betegek, nem rosszkedvűek, nem fáradtak - vagyis speciel pont ma nem, de ezeken kívül... :-)

2 Comments:

anyahajó said...

Te jó ég, ez úgy hangzik, mint egy mintacsalád. Esz a sárga irígység! :)

Zsukkata said...

Örülök, hogy ilyen jó színben sikerült feltüntetnem a családunkat. Nekem azért benne élve nem tűnik "mintának", de ez maradjon köztünk :-)