2008. október 17., péntek

Zorkáról

Tény, hogy Dani pillanatnyilag több blogtémával szolgál, mint a húga, de azért a Kisebbikről is essen néhány szó.
Az utóbbi idők nagy eseménye, hogy úgy tűnik, Zorka is nagy álomszuszék lesz bátyja után szabadon, mert már legalább egy hete átalussza az éjszakát. Volt olyan, hogy 9-kor letettük az ágyába (remélem mindenki figyel, hogy az ágyába :D), és másnap reggel 6-kor jelentkezett a reggeliéért. Aztán volt olyan, hogy 9-kor letettük, és 11-kor még evett egyet, de hát ezt azért kibírom :D. Így tudok egyfolytában több órát is zavartalanul aludni, ami valljuk be, jó hatással van a közérzetemre.
A másik változás, hogy megunt bennünket, saját ágyban alszik. Nem reklamál a kiságy ellen, békésen álomba szenderül, miután elmerengett a rózsaszín baldachinja felett. Na jó, néha azért még nálunk ragad a reggeli 6-os szoptatás után, ha akkor még nincs kedvem felkelni, de ez kifejezetten hiányozna is, ha nem így lenne, végülis még csak 8 hetes, ne legyen már olyan önálló, éreztesse kicsit, hogy szüksége van rám.
A nappalok rendszerint úgy telnek, hogy Zorkának vannak "napjai". Vannak a sírós-nemalvós napok, amikor alig alszik napközben, viszont sír. Másnap azonban alvósnapot tart, pótolja a hiányzó alvásmennyiséget, ilyenkor alig van ébren, éppen csak enni kel fel, és már alszik is vissza. Érdekesség, hogy az éjszakákat egyikfajta nappali magatartás se befolyásolja, az "alvónap" után is ugyanúgy durmol egész éjjel, mint a "sírósnemalvós" után.
Szóval működik ez a gyerek, eszik, alszik, néz, sír és mosolyog, hátról oldalra fordul és rajong a fürdésért, aminek külön programpontja a combján és a karján levő hurkák közül a szöszök kiszedése :-).
Ja, és időnként elszólja magát, a Danitól már jól ismert "heööö" az első szava, de azt hiszem ez általános ebben a korban.

0 Comments: