2007. október 23., kedd

SOS kérdés

Tudja valaki, hogy gyümölcsjoghurtot mikortól lehet adni a gyerekeknek? Illetve más anyukák mikor kezdték ilyesmivel etetni őket? Mert natúrt azt tudom, hogy 10 hónapos kortól már ehet (a szakirodalom a Kismama), de Dani a natúrt nem szereti, gyümölcs meg mostanában nem mindig van itthon, hogy turmixoljak bele, úgyhogy igencsak kényelmes megoldás lehetne, ha gyümölcsjoghurtot már ehetne, mert teljesen ki vagyok fogyva az ötletekből, hogy mit adjak neki uzsonnára...

9 Comments:

Névtelen said...

Erről mindenkinek más a véleménye, két egyformát nem nagyon fogsz olvasni/hallani. Mi nem csináltunk nagy ügyet belőle, 10 hónaposan kapott krémtúrókat és egyszerűbb gyümölcsjoghurtokat is. Arra mindig figyeltem, hogy minél kevesebb mesterséges adalékanyag legyen benne és ne legyen aprómagvas. R. a barackosat és az almásat imádta. Érdemes fokozatosan próbálkozni, hogy ha esetleg valamelyikre érzékeny lenne, az időben kiderüljön.

Névtelen said...

Doresz is evett már ilyenkor Danoninot, de ha biztosra akarsz menni, turmixolj bele natúrjoghurtba friss gyümölcsöt, ha nem találod elég édesnek, akkor meg kis juharszirupot vagy mazsolát (szintén turmixolva) is tegyél bele. Ha nem allergiás a tejtermékekre, szerintem már simán kaphat ilyet. Hogy allergiás-e, azt meg az esetleges hasmenésből fogod látni. Doresznek pl kedvence a baábos natúr joghurt, most már kis fahéjat is kap bele, az nagyon jó édes meg laktató is. A szilvás is bejön neki, bár azt édesítem, körtével is elég édes tud lenni.

Névtelen said...

a baábos az igaziból banános...

Névtelen said...

Gyöngyi: És pontosan melyik az, amiben nincs sok adalékanyag? (csakhogy ne kelljen végignéznem az összeset, ha te már egyszer kipróbáltad :D)
Adél: A juharszirupot felírom a bevásárlólistára, ez jó ötlet, tegnap kis kanál mézet tettem a natúrba - bár azt elvileg csak 1 éves kor után lehetne... - de azért így se volt neki az igazi.
A natúrtól egyébkét semmi baja nincs, meg a családban sincs allergiás, tehát remélhetőleg ez nem lesz gond.

Névtelen said...

Az intersparban kapható a Naturpur biojoghurt, ez a spar saját márkája. Igaz, vannak benne nagyobb darabok is, de talán már megbírkózik vele Dani. Az almáskörtés szerintem az egyetlen íz, ami most jöhet, mert azontúl csak citrom meg eper van. Ezekben nincs adalékanyag. Elég nagy doboz, nagyobb, mint a danone, 159 ft ha jól emlékszem.

Névtelen said...

Nagyon kössz! Mondjuk sajnos itt a közel nincs Interspar, az Árkádban tudok legközelebb, de most vasárnap úgyis tervezünk Miskolcra menni, ott majd beszerzem :D. Tegnap egyébként kapott egy barackos Danone-t és kész :D.

Névtelen said...

Spar biojoghurtból van sárgabarackos is... nálunk is az megy most, korábban csak natúr joghurt+rendes gyümölcs volt, de ez sokkal jobban csúszik neki.

Névtelen said...

Jut eszembe, nálunk védőnői javaslatra uzsira is zöldség megy főként (valami párolt egyszerű, így is elég pluszban főzni).

Névtelen said...

Nálunk az ebéd meg a vacsi a főként zöldséges, mert ő még estére is "főzeléket" eszik, úgyhogy uzsira mindenképpen valami gyümölcsösben gondolkozom. Meg az kevesebb meló is :-)