2009. március 22., vasárnap

Hét hónapos infók


Most kezdem érezni, hogy mennyivel könnyebb vele az élet, mint pár hónappal ezelőtt, amikor napjai nagy részét a sírás tette ki. Nem mondom, hogy most nem szokott panaszkodni, de legalább már vigasztalható, a hurcolás általában megoldja minden gondját.
Viszonylag sokáig eljátszik már magában is, leginkább a plüssökön levő cédula (az a márkajelző izé, amire rá van írva, hogy hány fokon mosható, meg egyéb ilyen információk) köti le a figyelmét, valamint a papírt szereti rágni, ezt a szokását már Daninak egy egész pakli kártyája bánta.
Helyváltoztató képessége is egyre jobb, már a szobából is kikússza magát, a mászásra még mindig csak edz, de azt szorgalmasan. Amúgy meg olyan kis izgőmozgó, én nem emlékszem, hogy Danit ennyi idős korában ilyen nehezen tudtam volna tisztába tenni, Kisasszony forgolódik a pelenkázón, emelgeti magát, és olyan ereje van, hogy tényleg vigyázni kell, mert egy pillanat, és kirántja magát a kezeim közül. Óvatosságból most már leginkább a földön cserélem a pelusát, onnan nem eshet nagyot :o).
A babakocsizást továbbra se kedveli túlságosan, jobban tetszik neki, ha kendőben szállítom, úgyhogy a babakocsit csak nagy ritkán vesszük elő. Még jó, hogy a kocsija már megvolt Dani idejéből, különben ez egy fölösleges kiadás lett volna...
Amit a fürdőkádban művel, azt a lubickolást már sikerült egyszer videóra is venni, csak feltöltenem nem sikerül, de még majd próbálkozom, mert azt látni kell, hogy mennyire élvezi a vizet, a fürdést.
Danival egyre jobb haverok, hangosan kacagnak együtt, nagyon tetszik neki, ha Dani bohóckodik. Dani pedig azt a szót, hogy "szeretlek" (heetek) először Zorkával kapcsolatban alkalmazta, azóta se mondja másnak, de a tesóját ölelgeti, szeretgeti, (néha túlzásba is viszi), és megállapítja róla, hogy "pici", meg hogy "ééééédi". És egyre többször szólítja már "Béééébi" helyett "Zótá"- nak :o).
Na, de térjünk vissza a Héthónaposhoz még néhány szó erejéig ...
A szopik mellett naponta kétszer kap már rendes ételt is, délben és este, szeret enni, szívesen megkóstol mindent, bár a borsófőzelékkel először nagyon küzdöttünk, de mostanára már azt is megeszi.
A napközbeni alvásokkal nincs gond, délelőtt is alszik 2-3 órát, délután is, este is a megszokott időben szívesen lefekszik, éjjel viszont még mindig 4-5 alkalommal ébred, és csak szoptatás hatására hajlandó visszaaludni.
Egyébként pedig ő lesz a főnök a családba, ez már most látszik :o).

0 Comments: